Marmeladsortiment

 

Päronmarmelad med valnötter, russin & kanel

Ostbrickans okrönte drottning. Oslagbar på toppen av en pepparkaka med grönmögelost, eller tillsammans med parmesan. Måste upplevas!

Ananasmarmelad med mörk rom & svartpeppar

En liten tuffing. En marmelad som slår gästerna med häpnad med sin smakrikhet, kryddighet och förmåga att gifta sig med grillade kött- och fiskrätter. Eller varför inte testa den på toppen av en mild brie? Värm den och häll över vaniljglass.
Doppa en bit mörk choklad i burken - underbart!

Äppelmarmelad med chili, vitlök & calvados

En marmelad, kokad i balsamvinäger och rödlök smaksatt med chili, vitlök och calvados. Den är ett välkommet tillbehör till köttgrytor, grillat eller på osbrickan. En lyxig balans av syrlighet, kryddighet och frukt som höjer även de enklaste maträtter till oanade höjder. Rekomenderas varmt framförallt till olika maträtter med fläskkött.

Fikonmarmelad med rödvin & ett stänk av kanel 

En koncentrerad smakupplevelse för de riktigt kräsna. Framställd genom att fikonen långsamt får koka samman med rött vin, lite socker och kanel. Fikonmarmeladen är en klassiker på ostbrickan. Den passar också bra till patéer och grillade rätter eller i smält form tillsammans med glass.


Rabarbermarmelad med mild kolasmak

En ljuvlig balanserad rabarbermarmelad som både framhäver rabarberns karaktäristiska syrlighet tillsammans med en härlig smak av kola.

Gör sommarfrukosten till en särskild stund men även försvinnande god till glass och mild ost. Även fantastisk god till rökta produkter. prova på en bit rökt rådjur tillexempel.


Jordgubbs- och rabarbermarmelad med äkta vanilj

Ett perfekt giftermål mellan sommarens jordgubbar och rabarber som förenas till en bakgrundston av vanilj. Blir garanterat frukostfavoriten eller varför inte till ett afternoon tea? Gör sig även på ostbrickan och på toppen av glassen.